Global Girişimcilik Kongresi İstanbul’da Düzenlenecek
Dünyada “Girişimciliğin Davosu” olarak adlandırılan ve 170 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi, 2018 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek.
TİM, TOBB, Endeavor Derneği ve Habitat Derneği eş koordinasyonunda 16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan etkinlik, küresel ölçekte girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarının bir araya geldiği en büyük platformlardan birisi olarak görülüyor.
Tüm dünyadan 3 bin katılımcı ve 550 GEN delegasyonundan oluşan girişimcilik ekosistemi liderleri, her sene bahar döneminde Global Girişimcilik Kongresi’nde bir araya geliyor.
Global Girişimcilik Kongresi’nde 4 gün-5 gece ağırlanacak 300 uluslararası, 200 yerel katılımcı ve tüm dünyadan girişimcilik ekosisteminin önde gelen VIP isimleri katılacak. 24 ana konuşmacı ve 140 paralel seansın olacağı uluslararası etkinlikte, içeriğin sadece yüzde 30’u Türkiye odaklı olacak.
Ekosistem birlikte çalışmayla gelişir
Organizasyon Komitesi Genel Müdürü görevini yürüten Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop, “Bu dört kurumun bir araya gelmesinin bir mesajı var aslında. Bir tanesi etkin girişimciler, bir tanesi gençlik, bir tanesi ihracat bir tanesi de ticaret. Hepsinin bir arada olması, bu ekosistemin aslında birlikte çalışmaya, kurumlar arası diyalogu teşvik etmeye yarıyor. Ekosistem ancak böyle gelişir, biz buna inanıyoruz. Biz İstanbul’u girimcilik merkezi haline getirmek istiyorsak genel ekosisteme sahip çıkıp birlikte hareket ettiğimizi göstermemiz lazım” diyor.
Girişimcilik ekosisteminin Davos’u
Global Girişimcilik Kongresi’ne dair bilgiler veren Altop şöyle devam ediyor:
“Kongre Girişimcilik ekosisteminin Davos’u olarak adlandırılıyor. Bu bildiğimiz girişimci yatırımcı ilişkisi ya da girişimcilere nasihat konferansı değil, bu gerçekten girişimcilik ekosistemini genişleten, STK’lar, üniversiteler, özel sektör ya da kamu kurumlarının bir araya geldiği ve ekosistem bugün nerede, neler geliyor, nelere ayak uydurmamız lazım gibi konuların tartışıldığı ve çözümler etrafında sohbet ettiğimiz bir toplantı.
Girişimciliğe iki şekilde bakmak lazım. birincisi; girişimcilik bir düşünce yapısı ve yaklaşımı. Aslında gelecek yüzyıla ayak uydurabilmek için herkesin girişimci düşünce yapısına sahip çıkması gerekiyor. Gerçekten o anlamda bir problem tespit edilir, hakkında nasıl bir fikir geliştirilir, o problemler nasıl çözülür, nasıl kaynaklar mobilize edilir gibi konulara, aslında her problemi fırsata çevirmek için bir bakış açısı. İkincisi ise bazı insanlar sıyrılıp girişimci olacak. Son 20 senedeki teknoloji hızını ve gelişimini düşünürsek, bir önceki 200 senenin bütün gelişiminden belki yüz misli hızlı. Önümüzdeki 20 sene bence bin misli hızlı geçecek. Büyük verinin önünü kesemiyorsun, yapay zekanın önünü kesemiyorsun. Gelecek dönemin iş gücü belirsiz ortama ayak uydurabilme becerisine ihtiyaç var.”
Bütün paydaşlar bir arada
Kongre ile hem ülkenin hem de İstanbul’un tanıtımına büyük katkısı olacağına değinen Altop, “Bu kongre İstanbul’u ve Türkiye’yi girişimcilik sahnesine taşımak ve tanıtmak için çok ciddi bir fırsat. Tüm paydaşlarla birlik olarak buna ayak uydurduğumuzu gösterebilmek ana mesaj. Bireysel ya da kurumsal kazanç olarak da dünyanın bütün düşünce önderleri burada buluşuyor ve her konuda sektör bazında ve girişimcilik ekosistem bazında altında ele alınıp tartışılacak. Öğrenimler paylaşılacak, dar boğazlar tartışılacak, birlikte çözümler üretilecek ve networking imkanı, iş birliği imkanı olacak. 550 kişiyi ağırlıyoruz. 60 ülkeden girişimcilik politikalarını geliştiren bakanlar katılıyor. Ekosistemin bütün paydaşlarının bir araya geldiği bir toplantı olacak” diye konuştu.
Altop kongrenin amaçlarnı ise şöyle sıralıyor: “İlham ve paylaşım, keşif ve öğrenim, değerlendirme ve paylaşım.”
Global Girişimcilik Kongresi hakkında
Global Entrepreneurship Congress (GEC), her sene Mart ayında farklı bir ülkede düzenlenen ve “Girişimciliğin Davosu” olarak adlandırılabilecek bir girişimcilik ekosistem önderleri buluşmasıdır. İstanbul olarak Mart 2018’de gerçekleşecek kongreye 2016 başında İstanbul adaylığı gösterilmiş ve 25 Nisan 2016 itibarıyla İstanbul kongreyi düzenlemeye hak kazanmıştır. GEC18 İstanbul Organizasyon Komitesi; Endeavor Derneği, Habitat Derneği, TIM ve TOBB’dan oluşmaktadır. Ali Sabancı, Organizasyon Komitesi Başkanlığını üstlenirken, Organizasyon Komitesi Genel Müdürü görevini Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop almıştır.
Endeavor Türkiye
Endeavor Derneği’nin ürkiye Ofisi 2006 yılının sonunda açıldı ve bugüne kadar ağına 56 girişimci şirket aldı.
Endeavor Derneği, sürdürülebilir ekonomik kalkınma amacıyla seçilmiş etkin girişimcilere-ümit vaat eden yarının büyük işletme sahiplerine-ivme kazandırmak üzere yerel ve uluslararası fikir önderlerinden oluşan mentör, danışman ve yatırımcı ağı üzerinden destek sunuyor.
GEC18IST’te neler var?
• 24 ana seans (36 konuşmacı)
• 48 paralel seans (240 konuşmacı)
• 64 paydaş atölye etkinliği
• 24 Global Girişimcilik Network etkinliği
• 4 sosyal etkinlik